Merkel udtrykker glæde over, at Tyskland er blevet et land, som så mange udlændinge i dag forbinder med håb

Skrevet af admin

08/09/2015

Mest læste i dag

Mens Tyskland kæmper for at få indkvarteret et stort antal flygtninge og migranter, fortsætter forbundskansler Angela Merkel med fremstød for større tolerance og åbenhed.

- Jeg er glad for, at Tyskland er blevet et land, som så mange mennesker udefra nu forbinder med håb, siger den tyske regeringschef, som mandag holdt pressekonference i Berlin.

Men Merkel og hendes vicekansler, Sigmar Gabriel, knytter deres budskab om optimisme sammen med en advarsel til EU-parterne om, at det ikke går, hvis der ikke bliver lyttet til anbefalingerne fra Tyskland, Frankrig og Bruxelles om nødvendigheden af at indføre kvoter for navnlig flygtninge fra Syrien, Irak og Afghanistan.

- Det, som ikke er acceptabelt efter min mening, er, at nogle mennesker siger, at dette ikke har noget at gøre med dem. Det går ikke på længere sigt. Det vil få følger, selv om vi ikke ved hvordan, siger Merkel.

Kansleren, som kaldt tilstrømningen af flygtninge for overvældende, talte efter en weekend, hvor 20.000 migranter kom til Tyskland fra Ungarn - i tog, busser og til fods.

Gabriel siger, at hvis landene i Østeuropa fortsætter med at modsætte sig en fælles kurs, vil det true de åbne grænser i EU og bringe hele Schengen-grænseregimet i fare.

- Det vil være dramatisk for de lande, som siger, de ikke vil hjælpe nu, siger han.

Politi brugte mandag peberspray mod en stor gruppe migranter for at forhindre dem i at bryde gennem afspærringer ved Roszke på Ungarns grænse til Serbien, siger øjenvidner til Reuters.

Migranterne, der blev eskorteret af politiet til en transitlejr, begyndte at gå mod trafikken i retning af Ungarns hovedstad, da de nåede frem til en motorvej. Politiet var ude af stand til at stoppe dem, og det kom til håndgemæng mellem politifolk og nogle af migranterne.

/ritzau/Reuters