Merkel vil stramme flygtningekurs efter angreb i Köln

Skrevet af admin

09/01/2016

Mest læste i dag

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, siger, at lovstramninger er nødvendige efter angrebene på mange kvinder i Köln nytårsaften.

- Det, der skete nytårsaften, var modbydelige, kriminelle handlinger, som kræver beslutsomme reaktioner, siger den konservative regeringschef, som lørdag er i Mainz for at mødes med ledelsen i de kristelige demokrater i CDU.

- Lovændringer er i borgernes interesse, men lige så meget i langt de fleste flygtninges interesse, siger Merkel.

Forbundskansleren siger, at hun støtter en stærk skærpelse af udvisningsreglerne for flygtninge, som er straffet, og at dette også skal gælde dem, der kun har fået betingede domme.

- Hvis en flygtning bryder reglerne, så må det have følger. Det betyder, at de kan miste retten til at være her - uanset om de har en betinget straf eller en fængselsstraf, siger forbundskansleren, som i Mainz sammen med andre CDU-ledere har underskrevet en erklæring om lovstramninger.

I henhold til de nuværende regler bliver flygtninge kun sendt tilbage, hvis de er blevet dømt inden for de seneste tre år - og hvis deres liv ikke er i fare i deres eget land.

Ofrene for overgrebene i Köln, der blev udsat for grove seksuelle forulempelser, tyverier og vold, siger, at gerningsmændene var mænd fra Nordafrika og arabiske lande. Overgrebene har ført til fornyet debat om Merkels åben dør politik over for flygtninge.

Protestbevægelsen Pegida, Patriotiske europæere mod islamiseringen af Vesten, der ønsker en indvandringspolitik som i Schweiz, har planlagt demonstrationer i Köln.

Merkels forsøger at vinde opbakning til sin politik i en stadigt mere skeptisk offentlighed, hvor en del tvivler på, at forbundskansleren har en langsigtet plan.

I løbet af 2015 kom der 1,1 million asylansøgere til Tyskland, oplyser den tyske forbundsregering.

Indenrigsministeriet siger, at syrere på flugt fra borgerkrigen i deres land udgør næsten 40 procent af det samlede antal.

To tredjedele af den tyske befolkning - omkring 67 procent - mener, at frygten for en islamisering af Tyskland bliver overdrevet, viste en meningsmåling i nyhedsmagasinet Stern nytårsdag.

/ritzau/dpa