Messerschmidt betaler million tilbage til EU-Parlamentet

Skrevet af admin

30/10/2015

Dagens topnyheder

Europaparlamentarikeren Morten Messerschmidt (DF) har som formand for den europæiske partialliance Meld i denne uge i al stilhed betalt en million kroner tilbage til Europa-Parlamentet, der taler om "skødesløs" omgang med EU-tilskud.

Det skriver Berlingske.

Parlamentet oplyser til avisen, at den totale sum, der skal betales tilbage for 2014, lyder på 130.900 euro for Meld og 17.850 euro for den tilhørende fond Feld. Pengene bliver krævet retur, fordi de er brugt i strid med tilskudsreglerne.

Førstnævnte beløb, der svarer til 975.000 kroner, handler om kompensation til en medarbejder, som er blevet opsagt efter sidste års valg.

Men det strider imod EU's regler for brug af tilskud, og EU-Parlamentets pressechef, Marjory van den Broeke, gør det klart, at der er tale om en alvorlig sag.

- Tilbagebetaling af så stor en sum penge, fordi de er brugt ukorrekt, er temmelig sjældent, siger hun til Berlingske.

Dansk Folkepartis store stemmesluger ved valget til EU-Parlamentet i 2014 bekræfter over for Berlingske, at Meld har tilbageført den store sum penge. Morten Messerschmidt afviser dog, at der skulle være tale om uregelmæssigheder.

Parlamentet har kaldt det "skødesløs" og "overdreven" omgang med EU-støtte, men det er ifølge Messerschmidt "standardudtryk i forhold til udgiftens natur".

DF-profilen har været i vælten den seneste tid, efter at den nu tidligere DF'er Rikke Karlsson meldte sig ud af partiet i protest over, at hun ikke kunne få regnskaber for Meld udleveret af Morten Messerschmidt.

Yderligere har EU-Parlamentet indskærpet regler om brug af midler over for Messerschmidt i forbindelse med en EU-betalt video for DF.

Med millionoverførslen er det sidste punktum i sagen om Meld dog ikke sat, da parlamentet åbner endnu en kritisk undersøgelse.

- Pengene, som Meld skal betale tilbage, er blevet overført til parlamentets bankkonto. Men i slutningen af året vil administrationen være nødt til at se på, om det ikke er støtten for dette år (2015, red.), som er blevet brugt til tilbagebetalingen, siger Marjory van den Broeke til Berlingske.

/ritzau/