Messerschmidt forventer folkeafstemning om patentdomstol

EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF), som er modstander af den nuværende aftale, er glad for konklusionen.

»Det er ingen overraskelse, at der er tale om suverænitetsafgivelse, men det er dejligt at få sat punktum for den del af diskussionen. Nu står det fast, at en dansk tilslutning til aftalen skal køre efter paragraf 20, som i sidste ende vil betyde, at beslutningen skal til folkeafstemning, hvis man ikke kan mønstre 5/6 flertal i folketingssalen,« siger Morten Messerschmidt.

»Nu må vi så se, om regeringen kan få sit parlamentariske grundlag til at makke ret. Jeg ser gerne en folkeafstemning, for det er meget vigtigt, at man får befolkningen med på råd, når man afgiver suverænitet,« tilføjer han.

På Helle Thorning-Schmidts (S) ugentlige pressemøde tirsdag udtrykte statsministeren imidlertid et håb om, at regeringen kan overtale enten Enhedslisten eller Dansk Folkeparti, som begge er modstandere af aftalen, til at stemme ja. På den måde kan beslutningen blive taget uden at spørge befolkningen.

Men Helle Thorning-Schmidt skal ikke kigge mod Dansk Folkeparti, mener Morten Messerschmidt, der grundlæggende gerne vil beskytte opfindere og patenthavere. Men den nuværende aftale er dårlig, lyder det.

»Det er jo ikke bare for at være »Rasmus Modsat«, at vi i Dansk Folkeparti stemmer nej til det her. Det gør vi, fordi aftalen sætter små og mellemstore virksomheder i en situation, hvor de fremover kan miste deres patenter, hvis de ikke er i stand til at møde op i retssager i alle 28 medlemslande,« siger Messerschmidt.

Han føler sig imidlertid ikke overbevist om, at Enhedslisten vil stå fast i sagen og mener, at »statsministeren skal få styr på sit parlamentariske grundlag i stedet for at bejle til Dansk Folkeparti«.

»Jeg er altid bekymret for, hvad Enhedslisten gør, og hvad regeringen og Enhedslisten finder ud af, kræver vist både spåmænd og psykologer at finde ud af.«

Dagens Gossip