Messerschmidt: Gangnam-video er spild af EU-penge

Det mener Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt (DF), der synes, at videoen, hvor fire sydfynske borgmestre fra Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Ærø og Langeland danser og synger om Sydfyns kvaliteter, er spild af ressourcer.

»Bare det at EU går ind i et så gennemført fjollet projekt, det skriger til himlen. Hvorfor skal bulgarere og briter bruge penge på en plat, små-tåbelig video med de sydfynske borgmestre,« siger Morten Messerschmidt.

Han henviser til, at det i videoens sidste scene fremgår, at videoen er produceret med støtte fra EU-midler.

Og det er ikke borgmestrene, men EU, der ifølge Messerschmidt har et forklaringsproblem.

»De fynske politikere har bare udnyttet de muligheder, der findes, og sikkert haft en hyggelig eftermiddag. Problemet er EU, hvor man er mere optaget af, at pengene skal bruges frem for, hvad de skal bruges til,« siger Messerschmidt, der finder det grotesk, at EU bruger penge på Gangnam-videoer, »når der er suppekøkkener i Athens gader, og halvdelen af Spanien står uden arbejde«.

»Man sjofler de mennesker, der står midt i euro-katastrofen,« siger Messerschmidt.

Videoen er produceret for »Fremtidsfabrikken«, der er et fælles sydfynsk projekt, som skal fremme iværksætteri. Projektet er finansieret af midler fra EUs socialfond og fonden til regional udvikling. Ifølge projektleder Susanne Linnet Aagaard har det kostet 21.250 kroner at producere den famøse video.

»De penge er godt givet ud, se bare på hvor meget omtale, videoen har givet Sydfyn. Filmen er set tusindvis af gange, og i øjeblikket er der 520 likes på Facebook. Hvis ikke det er god omtale, så ved jeg ikke, hvad der er,« siger Susanne Linnet Aagaard.

Borgmester i Svendborg, Curt Sørensen (S), tager også kritikken fra Messerschmidt med sindsro.

»Det lyder som om, der er nogen, der har fundet nogle meget små sko frem,« siger Curt Sørensen, der er blandt de fire medvirkende borgmestre, der danser Gangnam Style iført borgmesterkæde.

»Det er rigtigt, at der er midler fra EUs socialfond, da man fra EUs side anerkender, at vi har nogle udfordringer i forhold til beskæftigelse,« siger Curt Sørensen, der ikke kan finde noget odiøst ved videoen, der blev vist ved en netop afholdt iværksætterkonference.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip