Messerschmidt kasseret til formandspost

Skrevet af admin

13/10/2014

Mest læste i dag

Morten Messerschmidt (DF) er mandag aften blevet stemt ned som formand for en delegation i EU-Parlamentet med henvisning til hans holdninger til nationale grænser og velfærdsydelser.

Den interne fordelingsnøgle for tillidsposter i parlamentets udvalg og delegationer betyder, at den konservative ECR-gruppe, som Messerschmidt tilhører, stod til at få formandsposten i en delegation for forholdet til Schweiz, Norge og Island.

Ritzau erfarer, at Messerschmidt blev vraget med stemmetallet 9-6, blandt andet efter at et medlem fra den borgerlige gruppe, EPP, havde skrevet til sine partifæller, at EPP forgæves havde søgt at få ECR til at stille med "en mere passende kandidat".

Portugisiske Carlos Coelho henviser i sin appel til partifællerne blandt andet til, at Messerschmidt i sin kampagne op til europaparlamentsvalget argumenterede for, at nationalstaterne skal genvinde kontrol over de nationale grænser inden for EU og for at begrænse udbetalingen af velfærdsydelser til borgere fra andre EU-lande.

Messerschmidt skrev tidligere rundt til de øvrige danske parlamentarikere og bad om deres opbakning.

Han har mandag aften kun en kort kommentar til afgørelsen.

- Mødet er udskudt, og vi arbejder på at finde en løsning. Har ikke andet at sige, skriver Morten Messerschmidt i en sms til Ritzau.

Den eneste anden dansker, der sidder i delegationen, er Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU. Hun siger til Ritzau, at hun var forhindret i at deltage i mødet - men at hun ville have stemt for Messerschmidt og er overrasket over resultatet.

Også SF's Margrete Auken har opfordret sine gruppefæller hos De Grønne til at støtte den danske DF'er.

Hun siger til Ritzau, at hun ikke opfatter det som politisk censur, at Messerschmidt er stemt ned. Men at "det er personligt". Og at hun ikke har tænkt sig at gøre mere for at støtte sin landsmand.

- Nej, det gør jeg da ikke. Det gider jeg da ikke. Han ligger, som han har redt. Vi har sagt ja. Men jeg ved, at mange undrer sig over, at vi tager sådan en med i byen.

- Jeg tror, de kun kender Morten fra en sådan meget uforskammet opførsel. Mange synes, han er for grov, siger Auken, der siger, at hun selv egentlig havde tillid til, at "Morten nok ville opføre sig ordentligt", hvis han skulle rejse ud og repræsentere parlamentet i udlandet.

/ritzau/