Messerschmidt må til lommen: EU kræver stort beløb retur

EU-parlamentets generalsekretær, Klaus Welle, anbefaler, at Dansk Folkeparti betaler 120.700 kroner tilbage i EU-støtte. Det oplyser partiets gruppeformand i EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, på sin Facebook.

Tilbagebetalingen skal ifølge Klaus Welle ske, fordi generalsekretæren ikke mener, at aktiviteterne på skonnerten Halmø, der sejlede rundt i Danmark forud for kommunalvalget i 2013, var af en sådan karakter, at de kunne få EU-bidrag.

- Jeg er selvsagt forundret over denne beslutning. Dels var projektet godkendt på forhånd. Dels virker flere af begrundelserne søgte, skriver Morten Messerschmidt på sin Facebook.

- Og dels tager man slet ikke højde for alt det fremsendte materiale, som beskriver projektet fyldestgørende, skriver Morten Messerschmidt.

Hvis EU-Parlamentet er enige i Klaus Welles anbefaling, betaler Dansk Folkeparti pengene tilbage, oplyser Morten Messerschmidt.

Dansk Folkeparti brugte skonnerten i ti dage. Mottoet for sejlturen med den gamle skonnert var, "Det sejler i EU - Vi sejler for Danmark".

Formålet med turen var ifølge Dansk Folkeparti selv at sætte fokus på det kommende kommunalvalg og det kommende EU-parlamentsvalg.

- For mig er der absolut ingen tvivl om, at kampagnen er kørt efter reglerne. Jeg er derfor både uenig i og forundret over denne afgørelse og vil naturligvis skrive til bureauet med en indsigelse, skriver Morten Messerschmidt.

- Men samtidig vil jeg da så også opfordre EU-parlamentets bureau til, at man med øjeblikkelig virkning gennemgår alle de øvrige EU-partiers kampagner og annoncer. Der må være ens regler for alle.

Halmø er en 115 år gammel skonnert, der koster 19.700 kroner om dagen at leje.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip