Messerschmidt tager fem år mere i Bruxelles

Messerschmidt, som ved sidste EP-valg i 2009 blev DFs helt store stemmesluger, med 284.500 personlige stemmer, har tidligere luftet sine overvejelser om at vende tilbage til Folketinget, men nu står det altså klart, at Messerschmidt agter at fortsætte på posten i Bruxelles.

Det er ingen hemmelighed, at Morten Messerschmidt og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til tider har lagt arm om partiets linje. Messerschmidt har tidligere overfor Berlingske fortalt, at han forventer en ledelsespost i partiet, hvis han skulle vende tilbage til folketingsgruppen.

»Uanset hvad, så forventer jeg selvfølgelig en central placering også i forhold til den daglige ledelse,« sagde han til Berlingske i forbindelse med det seneste årsmøde i Dansk Folkeparti.

Men det bliver altså ikke i denne omgang, at Messerschmidt vender tilbage til folketingsgruppen. I stedet kan han se frem til at blive frontfigur for den maritimt inspirerede kampagne »Det sejler for EU. Vi sejler for Danmark«, som Dansk Folkeparti præsenterer på Folkemødet på Bornholm.

Dagens Gossip