Messerschmidt: Thorning er decideret pinlig

Det er pinligt, at statsminister Helle Thorning-Schmidt til EU-topmødet siger, at velfærdsturisme ikke er noget stort problem.

Det mener Morten Messerschmidt, medlem af Europaparlamentet for Dansk Folkeparti.

- Det står stadig mere klart, at statsministeren lever på en fuldkommen anden planet end de fleste af os andre. (...) Hernede i den virkelige verden, er det faktisk et kæmpe problem, at verdens højeste skattetryk åbenbart skal gå til at finansiere velfærdsydelser til tusindvis af borgere fra andre EU-lande, siger han.

Den britiske premierminister, David Cameron, ville til topmødet, ifølge flere britiske medier, gøre det klart, at befolkningen ikke havde forventet, at udvidelsen af EU og den fri bevægelighed ville medføre en så massiv strøm af indvandring på tværs af EU's grænser.

Helle Thorning-Schmidt sagde på vej ind til EU-topmøde i Bruxelles, at vi alle drager god nytte af den fri bevægelighed, som er god for virksomhederne og for arbejdspladserne.

- Men selvfølgelig skal vi også være opmærksom på, om der er nogen, der kommer til Danmark med henblik på at bruge de ydelser, vi har i Danmark. Jeg oplever det ikke som et stort problem, det må jeg sige. Men nu må vi høre, hvad Cameron har at sige, sagde hun.

Messerschmidt synes, det er "decideret pinligt", at hun afviser Camerons bekymring for velfærdsturismen.

- Det er grotesk, at EU-systemet har udviklet sig til en regulær velfærdsshop. Og det er ufatteligt, at vores egen statsminister ikke vil tage udfordringen alvorligt, siger han.

Han forklarer blandt andet sin bekymring med, at antallet af EU-borgere, der hæver danske dagpenge, er steget med 59 procent de sidste tre år, og på SU-området er udgifterne til udlændinge fordoblet på fem år til over en milliard kroner.

- Naturligvis bør Danmark tilslutte sig de lande, som vil stoppe dette dræn fra sine kasser. I stedet fastholder Thorning sin verdensfjerne overklasse-holdning. Det er foragteligt, siger Morten Messerschmidt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip