Messerschmidt vil have nyt EU-forbehold

Europaparlamentarikeren Morten Messerschmidt (DF) vil have Danmark med i et nyt EU-forbehold, der skal begrænse sociale ydelser til nye indvandrere i Danmark.

- Vi skal have et forbehold, der siger, at vi ikke er forpligtet til at betale sociale ydelser til personer, som kommer til landet og ikke betaler skat.

- Der skal være restriktioner på, hvordan og hvornår folk kan komme hertil og hvilke rettigheder, der gør sig gældende for dem, siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

Reaktionen kommer ovenpå nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at over hver femte nye indvandrer i årets andet kvartal kommer fra Polen eller Rumænien.

Blandt andet har Storbritannien, Tyskland og Østrig samarbejdet om et direktiv med de samme punkter på dagsordnen. Det vil de forelægge for EU-Kommisionen.

- Vi foreslår, at Danmark tilslutter sig det direktiv, siger Morten Messerschmidt.

Messerschmidt kritiserer, at man i Danmark ikke har indført EU-restriktioner, hvor reglerne for vandrende arbejdstagere fra Rumænien og Bulgarien først gælder fra årsskiftet. En fuldt ud lovlig restriktion, man blandt andet har i Storbritannien.

- Det er et problem, der ikke er gjort noget ved den velfærdsshopping, hvor man kan shoppe rundt i EU-landene. Her er Danmark meget attraktiv, fordi vi som bekendt har meget høje ydelser.

- Vi kan jo se, det er et problem med folk der kommer, som har regnet ud, hvordan de kan tilrage sig sociale ydelser hurtigst muligt, siger Morten Messerschmidt.

Han adresserer skylden direkte til samtlige de danske EU-partier.

- Jeg synes, det er ynkeligt, at EU-partierne i Danmark bare sidder på hænderne og lukker øjnene.

- Det er åbenlyst, at den her østindvandring er et problem i forhold til kriminalitet, løntrykkere og velfærdsshopping.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip