Messi banker Bille med sit 300. mål

Det lille Madrid-hold Rayo Vallecano, med danske Nicki Bille på banen i noget af kampen, fik i lørdagens sene opgør en endefuld på hjemmebane af mægtige FC Barcelona, som tromlede en sikker sejr hjem i Primera Division.

Barcelona-mandskabet, der virker urørligt for tiden, kunne atter hylde deres ubegribelige argentiner, Lionel Messi, som sendte bolden i kassen to gange - det første kort inde i anden halvleg, det andet kort før slutfløjt.

De spanske stjernespillere David Villa, Xavi Hernandez og Cesc Fabregas nettede hver en enkelt gang i kampen, som sluttede med cifrene 5-0 til den catalanske storklub.

Messi smadrer dermed videre i fodboldstatistikkerne. Troldmandens to lørdagsmål er henholdsvis nummer 300 og 301 i karrieren - med nu 270 for Barca og 31 i landsholdstrøjen. Og det har kun taget ham 419 kampe at score målene.

Samtidigt har han nu scoret 13 mål i indeværende spanske sæson - og 73 kasser i alt i 2012, hvis man lægger alle turneringer sammen.

Dermed nærmer argentineren - som er den mest scorende i Barcelonas historie - sig rekordlegenderne Pelé og Gerd Müller, som lavede henholdsvis 75 mål for Santos og Brasilien i 1959 og 85 mål for Bayern München og Vesttyskland i 1972.

Med sejren over Rayo Vallecano har Barcelona endnu ikke tabt en kamp i sæsonen under Guardiola-afløseren Tito Vilanova og ligger forrest i tabellen med 25 point for ni kampe.

Atlético Madrid, som snapper Barcelona i haserne med 22 point, ligger på ligaens andenplads og tørner søndag sammen med bundproppen Osasuna.

Mesterklubben Real Madrid, som har fået en sløj sæsonstart med en foreløbig femteplads, rejser østpå for at møde Mallorca.

 

Dagens Gossip