Messi når målrig milepæl i sikker Barcelona-sejr

17/02/2016

Barcelona-stjernen Lionel Messi har rundet endnu et skarpt hjørne i sin imponerende fodboldkarriere.

Onsdag aften scorede den argentinske målsluger sit mål nummer 300 i den bedste spanske fodboldrække, da Barcelona på udebane besejrede Sporting Gijón med 3-1 i en udsat kamp.

Det historiske mål faldt efter 25 minutters spil, da Messi tog et par træk uden for feltet og udplacerede Sporting Gijóns målmand med et velplaceret skud.

Senere i første halvleg understregede Messi, at han allerede er på vej mod nye rekorder, da han lavede sit mål nummer 301 efter fint sammenspil med Luis Suárez.

I mellemtiden havde Carlos Castro fået udlignet til vild jubel for det altid engagerede publikum på El Molinón i Gijón, men det kunne hverken hyle Messi eller hans holdkammerater ud af den.

På forhånd lignede det ellers en besværlig opgave for Barcelona, fordi nedrykningstruede Sporting i de seneste uger har leveret gode resultater, men de catalonske gæster er ikke ubesejret i 17 ligakampe i træk uden grund.

Efter pausen skruede de forsvarende mestre tempoet yderligere i vejret, og Suárez nåede at brænde et straffespark, før han selv øgede til 3-1 midt i anden halvleg.

Kampen var udsat fra 16. spillerunde i december, da Barcelona spillede VM for klubhold, og nu har alle hold i den spanske række spillet lige mange kampe.

Barcelona øgede med sejren forspringet til Atlético Madrid til seks point, mens Real Madrid er yderligere et point efter.