Messi og Barcelona vil ud af titeltørken

Skrevet af admin

15/04/2015

Mest læste i dag

Efter en sæson uden titler jagter den spanske fodboldklub FC Barcelona igen The Treble.

Barcelona vandt ingen store trofæer i sidste sæson - det blev kun til en kneben Super Cup-triumf i august 2013 - men catalonierne er i denne sæson med i både Champions League, pokalturneringen og kampen om det spanske mesterskab.

Barcelona fører Primera Division med to point ned til Real Madrid - med syv kampe tilbage - og skal i pokalfinalen møde Athletic Bilbao.

I onsdagens første af to kvartfinaler i Champions League venter den franske topklub Paris Saint-Germain i Paris.

Lionel Messi viser igen sult og energi på banen og har lagt sidste sæson bag sig. Superstjernen sled med skader i Barcelonas første trofæløse sæson i seks år.

- Der var mange år, hvor vi vandt alt. Hvert år tog vi en titel, og nogle gange tog fansene det for givet og værdsatte ikke det, vi gjorde. Men vi havde et svagt år uden trofæer sidste år, siger Messi til klubbens hjemmeside.

Ud over skuffelserne på klubniveau tabte Messi og Argentina VM-finalen mod Tyskland i Brasilien sidste sommer.

Og for at sætte prikken over i'et måtte Messi se Real Madrid-rivalen Cristiano Ronaldo vinde Ballon d'Or for andet år i træk. Det gjorde ondt på argentineren, som har vundet prisen fire gange.

- Jeg havde en svingende sæson. Jeg var i lang tid ude med skader og måtte stå over i mange kampe. Da jeg kom tilbage på banen, følte jeg mig ikke godt tilpas.

- Det var et år, jeg hurtigt har forsøgt at glemme for at komme tilbage og gøre mit bedste, siger Messi.

Og den 27-årige boldmagiker er da også tilbage. Siden sidste sæson har Messi nettet hele 45 gange i 44 kampe.

På den anden banehalvdel står Paris Saint-Germain, som også er ved at finde topformen på det helt rigtige tidspunkt.

- Kan jeg fornemme et nyt momentum? Ja, det har været på vej længe. Vi har arbejdet meget med fysikken i vinterpausen, og vi er gode nu, hvor det hele skal afgøres.

- Vi er på vej til at toppe, mens vi sidste år på samme stadie var på vej nedad, siger PSG-træner Laurent Blanc.

Pariserne må dog undvære den karantæneramte svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic i den første kvartfinale onsdag aften.

- Zlatan har været meget god på det seneste. Hans mål er nu returopgøret mod Barcelona om 10 dage, siger Blanc.

Ud over Ibrahimovic må PSG undvære den italienske midtbaneprofil Marco Verratti med karantæne samt den skadede midterforsvarer David Luiz i den første kamp mod Barcelona.

I den anden kvartfinale onsdag aften tager portugisiske Porto imod tyske Bayern München. Kampene begynder klokken 20.45.

/ritzau/