Messi overgår Maradona

Det er ikke altid antallet af mål, der afgør, hvem der er den bedste fodboldspiller i historien. Men Lionel Messi har nu taget et vigtigt skridt i kapløbet med fortidens legende Diego Maradona ved at score flere mål på det argentinske landshold.

Natten til lørdag scorede Lionel Messi hattrick i 4-0-sejren på udebane over Guatemala. Med den lette sejr i venskabskampen er det lille Barcelona-ikon nu oppe på 35 officielle landskampsmål i 82 kampe. Diego Maradona nåede 34 mål, da han repræsenterede Argentina over 91 kampe i både 70'erne, 80'erne og 90'erne.

- Det var den mindst vigtige ting, sagde Messi, ifølge Reuters, efter kampen om overhalingen af sin landsmand og tidligere landstræner.

Selvom 25-årige Messi stadig jagter det verdensmesterskab, som Diego Maradona vandt med Argentina i 1986, er der også stadig andre rekorder at indhente i landsholdsregi.

Mål nummer 35 var nemlig blot en tangering af angriberen Hernan Crespos målproduktion, mens rekorden stadig ligger trygt hos angriberlegenden Gabriel Batistuta i noget tid. Den tidligere Fiorentina-stjerne nåede at score 56 mål i sin landsholdskarriere.

Lionel Messi er startet på bænken i de seneste to landskampe mod Colombia og Ecuador, men var altdominerende fra start på et ellers reservespækket argentinsk landshold i kampen mod Ecuador. Udover at score tre mål, bidrog Lionel Messi også med den afgørende aflevering til Augusto Fernandez' mål til 2-0-føring. Messi rundede sit hattrick blot fire minutter inde i anden halvleg.

Dagens Gossip