Messis tilbagevenden kan dræne giftig Barcelona-duo

Efter små to måneders skadefravær gjorde Lionel Messi comeback for FC Barcelona med sit indhop i El Clasico-kampen lørdag mod Real Madrid.

Snart er den argentinske stjerne tilbage for fuld styrke i startopstillingen sammen med Neymar og Luis Suarez, som har udgjort en forrygende duo i Messis fravær. Det kan ske allerede tirsdag i Champions League-opgøret mod Roma.

Men kan de to fortsætte deres enestående form, når holdets største stjerne atter træder ind i rampelyset og gør krav på sin plads?

Statistikken fra sæsonen fortæller i hvert fald historien om, at Neymar og Suarez har fungeret klart bedre som duo end som en del af en trio sammen med Lionel Messi.

Før argentinerens knæskade i kampen mod Las Palmas i slutningen af september havde Neymar lavet tre mål og en enkelt assist i fem kampe.

Luis Suarez havde vist en smule mindre med to mål og en enkelt assist i fem kampe.

Den jævne præstation står i skarp kontrast til, hvad de to angribere har produceret i den periode, hvor Messi var ude.

Her har Neymar i ti kampe hamret 11 mål ind samt assisteret ved syv andre. En del af oplæggene har Luis Suarez brugt til at nette 12 gange i de samme ti kampe, hvor uruguayaneren også har lagt op til fire mål.

Suarez sidste scoring mod Real Madrid lørdag faldt dog, efter at Messi var blevet indskiftet.

Faktisk har de to stjernespillere scoret hele 23 af Barcelonas seneste 27 mål i ligaen og Champions League.

Hos holdkammeraten Ivan Rakitic er der dog ingen betænkeligheder ved at få Messi tilbage på holdet.

- Messi er en meget vigtig spiller, og han spiller heldigvis for os, siger Rakitic ifølge Reuters.

- Vi ved alle, hvor vigtig han er for vores hold.

Hovedpersonen selv glæder sig også til igen at komme i gang, og han fik et fremragende comeback med 4-0-sejren over Real Madrid lørdag, hvor Messi fik de sidste 34 minutter på banen.

- Det er vidunderligt at være tilbage i truppen og spille igen. Otte uger er lang tid at være ude. Men nu er jeg tilbage og klar til at hjælpe holdet, lød det fra Lionel Messi efter sejren over Real Madrid.

/ritzau/

Dagens Gossip