Mestrenes bitre fald fra tronen

Men det var sandt for dyden ikke langt fra endnu et af de comeback, som holdet er blevet så kendt for igennem de seneste fire års æra. Med ryggen mod muren efter fire måls nederlag i den første DM-semifinale var mestrene under maksimalt pres før returkampen i går, men det var kun de helt små marginaler, der skilte Randers HK fra at lave en mirakel-vending.

Sejren, der var den første på udebane over Team Tvis Holstebro siden 2010, kunne nemlig sagtens have været større. Men trods en fem måls føring ved pausen og en fire måls føring ti minutter før tid måtte Randers HK alligevel se Team Tvis Holstebro spille sig i den første DM-finale nogensinde foran et euforisk hjemmepublikum i Gråkjær Arena.

»Det er en kæmpe-skuffelse for os. Vi har arbejdet stenhårdt og målrettet efter at komme i endnu en finale, og jeg synes sgu, at pigerne sloges for det og gjorde alt, hvad de kunne, for at det skulle lykkes. Men vi må bare erkende, at vi smider finalepladsen i den første semifinale, hvor vi taber anden halvleg med otte mål. Det endte desværre med at blive afgørende,« sagde cheftræner Jan Leslie.

Dyrt blackout

Han kunne se sit mandskab levere en fremragende første halvleg, hvor Randers HK med et aggressivt og hårdtarbejdende 6-0-forsvar bragte Tvis helt ude i tovene. Da Randers HK gik til pausen foran 16-11, og dermed pludselig var i samlet vinderposition, kunne man således se en frustreret Mette Gravholt smadre til en vandflaske.

Men nøjagtig som i den første kamp smed Randers HK alt det gode arbejde fra første halvleg væk, da man kom helt skidt ud efter pausen og tabte de første fem minutter af anden halvleg med 7-2. Et blackout, som Jan Leslie helt uhørt måtte bruge to timeouts for at bringe til ophør.

»Hvis der havde været et mønster i det fra den første kamp, havde vi selvfølgelig ændret det. Men jeg ved ikke, hvorfor vi kommer så skidt ud fra pausen. Jeg ser det mest som et udslag af, at Tvis på et eller andet tidspunkt i kampen ville få noget momentum. Vi havde haft det i de første 30 minutter, og man kan ikke holde så godt et hold væk i en hel kamp,« lød forklaringen fra Jan Leslie.

Følte sig snydt

I modsætning til i fredags fik Randers HK dog rejst sig efter koldstarten. Faktisk fik gæsterne arbejdet sig så godt tilbage i opgøret, at finalebilletten igen var inden for rækkevidde, da Randers HK med ti minutter tilbage var i føring 25-21.

Men i en dramatisk slutfase, hvor Team Tvis fik tilkendt et meget tyndt straffekast, og Sabina Jacobsen tilsvarende blev snydt for et i den anden ende ved stillingen 26-23 til Randers HK, lykkedes det alligevel et rystet hjemmehold at ride stormen af. Da Kristina Kristiansen kort før tid bankede bolden ind via underkanten af overliggeren til 25-27, var slaget tabt.

»Jeg synes, vi kæmper os godt tilbage efter den dårlige start på anden halvleg, og det er de helt små ting, der afgør det tilsidst, hvor jeg synes, at vi bliver snydt af dommerne. Situationen fem minutter før tid, hvor Sabina Jacobsen afslutter med en spiller hængende på ryggen, er til straffekast og en to minutters udvisning. Dommerne var hårde ved os,« sagde Jan Leslie, som dog ikke alene ville give dommerne skylden for den manglende finaledeltagelse.

»Det er ikke i dag (i går, red.), at vi ryger ud. Spillemæssigt har Tvis ikke været bedre end os, men de formåede at udnytte vores dårlige anden halvleg i Randers optimalt, og det må man også rose dem for.«

Masson: Fortjent Tvis-sejr

Afgørende i de to semifinaler blev det også, at Chana Masson ikke var på vanligt niveau, og det erkendte brasilianeren, der har døjet med ryggen igennem den seneste måned, da også blankt.

»Rygproblemerne er ingen undskyldning. Nogle gange rammer man bare det høje niveau, og andre gange gør man ikke. Men det har også meget at gøre med, hvordan forsvaret fungerer. I første halvleg af returkampen fungerede det godt, og så var det også nemmere for mig at få nogle redninger ind. Men set over to kampe har Tvis bare været bedre end os, og vi må ønske dem tillykke,« sagde Chana Masson.

Hun erkendte også, at Randers HK ikke har været stabile nok i den hjemlige liga i denne sæson, hvor holdet har skullet spille mange nye ind på holdet.

»Vi sagde farvel til mange spillere i sommer - blandt andre Fruelund og Melgaard, som var to af lederne på holdet, og det synes jeg godt, at man har kunnet se. Vi har ikke fungeret helt så godt som et hold, som vi har gjort i de foregående tre sæsoner,« sagde Masson, som nu tager til Viborg, som bliver den kommende modstander i kampen om bronze.

Vil vinde bronzen

Trods skuffelsen i semifinalerne kan Randers HK dog stadig se tilbage på en sæson, hvor holdet nåede længere end nogensinde i Champions League og vandt Super Cup’en tilbage i august.

»Vi ville rigtig gerne have været i den fjerde finale. Men nu skal vi have samlet tøserne op, så vi kan slutte af med at vinde en bronzemedalje, og så må vi evaluere på, hvad har været godt og skidt i sæsonen,« sagde Jan Leslie.

Dagens Gossip