Metal: Håbet tændt for akut udfaldstruede

1.600 medlemmer af Metal A-kasse stod indtil i dag til at falde ud af dagpengesystemet til en uvis skæbne på kontanthjælp.

Men med regeringen og arbejdsgivernes nye akutpakke II behøver mange af dem ikke at frygte for at skulle gå fra hus og hjem, siger formand Claus Jensen.

- Jeg tror med den håndsrækning, vi får fra arbejdsgiverne og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og arbejdsgiverne, der vil det kunne lade sig gøre, siger han til Newspaq.

Arbejdsgiverne forpligter sig ifølge aftalen til at ansætte langtidsledige og bliver belønnet med en kontant bonus på 25.000 kroner.

Claus Jensen mener ikke, at akutpakken løser hele problemet med konsekvenserne af dagpengereformen. Men på nuværende tidspunkt ønsker han ikke at kritisere.

- Man kan jo altid finde et hår i suppen, hvis man ønsker det. Men jeg synes, man har fået strikket en fornuftig løsning sammen, der virkelig viser, at vi har en socialdemokratisk regering, der tager det her problem alvorligt. Jeg synes, det er fornuftigt, siger han.

Dagens Gossip