Metrobyggeri: Forvaltning afviser store forsinkelser

Det er overvejende sandsynligt, at ingen af Metroselskabets byggepladser er nødt til at indstille arbejdet med Cityringen i København, efter at Natur- og Miljøklagenævnet onsdag underkendte kommunens tilladelse til, at der må arbejdes om natten.

Det oplyser Københavns miljø- og teknikforvaltning til Ritzau.

- I første omgang får den afgørelse, der er kommet fra Natur og Miljøklagenævnet, ikke en kæmpestor effekt.

- Det, der er vigtigt for os i denne sammenhæng, er at se på, hvilke miljøinteresser vi skal varetage, siger Hans Christian Karsten, centerchef i kommunens Center for Miljøbeskyttelse.

Københavns Kommunes tilladelse til, at der må arbejdes om aftenen og natten på byggepladserne, blev onsdag kendt ugyldig af et enigt Natur- og Miljøklagenævn.

Miljø- og teknikforvaltningen vurderer dog, at ingen af byggerierne formentlig går i stå. Seks af byggepladserne kan nemlig anvende gamle påbud, eller tilladelser, der gør, at byggerierne kan fortsætte.

De resterende byggepladser vil få udstedt nye påbud, som eksempelvis Nørrebroparken, der allerede har fået udstedt et strakspåbud, og dermed kan tunnelboremaskinen fortsætte sit arbejde allerede onsdag aften.

Det sker, fordi Natur- og Miljøklagenævnet tidligere har pålagt miljø- og teknikforvaltningen pligt til at udstikke rammer for metrobyggeriet, hvilket skal sikre, at det kan blive færdigt i 2018.

- Vi har fået at vide af Natur- og Miljøklagenævnet i november måned, at vi har pligt til at give entreprenøren de nødvendige redskaber for, at de kan gennemføre arbejdet, siger Hans Christian Karsten.

Han understreger, at forvaltningen først onsdag eftermiddag modtog de omfangsrige afgørelser, og at det vil tage tid at granske dem grundigt og se på, nøjagtig hvilke byggerier der kan fortsætte uden forsinkelser.

Underkendelsen åbner op for nogle udfordringer i forhold til visse byggepladser, men forvaltningen forventer, at de "kan håndteres inden for en overskuelig periode".

/ritzau/

Dagens Gossip