Metroselskab: Forsinkelse koster milliarder

Skrevet af admin

20/02/2014

Dagens topnyheder

Metrobyggeriet i København er på vej til at skride voldsomt både i tid og pris. Det oplyser Metroselskabet i et notat til sine ejere, Københavns Kommune, staten og Frederiksberg Kommune, forud for et krisemøde i forligskredsen bag byggeriet.

- Summen af den allerede tabte arbejdstid, de pt. uafklarede forhold for det fremtidige arbejde og den meget forøgede risiko for fremtidige klagesager, der forsinker arbejdet, kan akkumulere til en forsinkelse på to-tre år, skriver selskabet i notatet.

Ud over en forsinkelse, som vil udskyde åbningen af den nye metrolinje, Cityringen, fra 2018 til 2020 eller 2021, vil problemerne også medføre en ekstraregning for byggeriet.

- Ud fra de tidligere skønnede ekstraomkostninger ville dette betyde en merudgift på mellem 2,4 og 4,5 milliarder kroner, skriver selskabet.

Tirsdag meddelte Metroselskabet, at den nuværende situation, hvor naboklager har skabt uvished om de tilladte arbejdstider på byggeriet, er uholdbar, og at selskabet har brug for faste rammer.

- Vi har derfor informeret vores ejere om, at budgettet ikke kan holde, hvis der bliver tale om så store forsinkelser. Og derfor appellerer vi om nye faste regler, andet er uholdbart, sagde bestyrelsesformand Henning Christophersen til Ritzau.

På den baggrund har transportminister Magnus Heunicke (S) indkaldt forligskredsen bag metroen til møde torsdag.

- Vi bliver nødt til at overveje, hvad vi kan gøre for at sikre, at tidsplan og økonomi ikke kører af sporet, erklærede Heunicke onsdag i en pressemeddelelse.

- Det er ærgerligt hver dag, metroen bliver forsinket, for når den kommer, vil den være en kæmpe gevinst for københavnerne. Den vil betyde en markant forbedring af mulighederne for at komme hurtigt rundt i København, lød det fra ministeren.

Mødet starter torsdag klokken 14.

/ritzau/