Metroselskab fyrer underentreprenør for løndumping

Metroselskabet har torsdag opsagt samarbejdet med den portugisiske underleverandør Cinterex på grund af løndumping, skriver Metroselskabet i en pressemeddelelse.

Underentreprenøren Cinterex’ arbejde på prestigeprojektet Cityringen i København ophører derfor med øjeblikkelig virkning.

Årsagen er, at selskabet ikke har været i stand til at levere den nødvendige dokumentation for, at deres arbejdere på metrobyggeriet aflønnes efter danske regler.

- Da vi har et ufravigeligt krav i kontrakten om, at metroarbejderne skal aflønnes efter danske regler, så vi os nødsaget til at bede Copenhagen Metro Team om at afslutte samarbejdet med Cinterex, siger Henrik Plougmann Olsen, der er administrerende direktør i Metroselskabet.

Cinterex har stået for stationerne Nørrebros Runddel og Nuuks Plads samt skakten i Nørrebroparken.

Det portugisiske selskab blev i sin tid valgt til opgaven, da man havde erfaring med store betonkonstruktioner. Herefter har selskabet imidlertid været i søgelyset, da portugisiske medarbejdere på metrobyggeriet har ikke fået løn efter dansk overenskomst.

Ifølge Fagbladet 3F er 3F nu i gang med at rejse et erstatningskrav i millionklassen for de medarbejdere, som har fået for lidt i løn.

- 3F er ved at rejse krav mod Cinterex i omegnen af 10 millioner kroner, siger næstformand i 3F's byggegruppe Palle Bisgaard til Fagbladet 3F.

Copenhagen Metro Team, der er hovedentreprenør på Cityringen, oplyser, at Cinterex i øjeblikket beskæftiger cirka 30 ansatte i Danmark.

Copenhagen Metro Team vil forsøge at hjælpe de arbejdere, som ønsker at fortsætte på Cityringen, til at få job hos andre underentreprenører.

Metroselskabet oplyser, at Cinterex tidligere har tabt to sager i det fagretslige system om fejl i lønudbetalinger til metroarbejdere, og der er en tredje sag af samme art på vej.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Cinterex uden held.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip