Metroselskabet snubler i regnskabsregler

Skrevet af admin

03/02/2016

Mest læste i dag

Metroselskabet skulle med udgangen af september sidste år have indleveret sit halvårsregnskab til myndighederne og have offentliggjort det på sin hjemmeside. Men kalenderen skulle vise 2016, før det skete.

Dermed har offentligheden ikke haft mulighed for at holde hånd i hanke med det store infrastrukturprojekt. Det skriver Berlingske Business.

- Når man har disse regler, er det jo netop af hensyn til offentlighedens indsigt. Og derfor er det klart, at der skal være orden på regnskabsaflæggelsen, siger professor i selskabsret ved CBS Søren Friis Hansen til Berlingske.

Metroselskabet er et statsejet aktieselskab, og derfor hører det under reglerne for aktieselskaber. De regler foreskriver en vis mængde regnskabsaflæggelser og tidspunkter for, hvornår de senest skal være afleveret.

Professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh undrer sig over, at Metroselskabet ikke har styr på reglerne.

- Der synes ikke at være nogen fornuftige forklaringer på, hvordan det kan ske. Hvordan skulle man dog kunne glemme at indsende et halvårsregnskab? siger han.

Hos Metroselskabet beklager man, at man først fik offentliggjort regnskabet mere end tre måneder efter fristen.

- Det er vigtigt for mig at sige, at vi ikke har villet holde noget hemmeligt, og vores ejere har fået besked om regnskaberne. Men det er stadig en beklagelig fejl.

- Vi går ind for åbenhed, siger stabschef i Metroselskabet Peter M. Knudsen.

Den manglende afrapportering får flere politikere på banen, blandt andre De Konservatives Rasmus Jarlov.

- Det er simpelthen for dårligt, at der ikke er bedre styr på det i så stort et selskab, siger han.

Enhedslistens Henning Hyllested erkender, at han ikke har været opmærksom på, at regnskabet manglede.

- Men vi bruger mange skattekroner på dette her, så selvfølgelig skal offentligheden følge med.

Regnskabet viste, at Metroselskabet forventer at tjene lidt over 700 millioner kroner på billetter i 2015. Virksomheden vil dog give et gedigent underskud, da man er i gang med at udbygge metronettet.

/ritzau/