Mette F.: Ændret adfærd skal betale reform

Regeringen skaffer godt én milliard kroner fra kontanthjælpen ved at få flere unge under 30 år i uddannelse og flere voksne i job. Først investerer regeringen i mere uddannelse og høster siden gevinsten, når flere arbejder. Gevinsten går til regeringens vækstpakke.

Det siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) om regningens udspil til en kontanthjælpsreform.

- Når flere unge går i uddannelse, vil flere unge qua deres uddannelse komme i arbejde. På voksenområdet venter vi også, at flere af de stærkeste kontanthjælpsmodtagere vil gå i arbejde. Det giver et positivt overskud.

- I de første par år vil vi skubbe rigtig mange unge i retning af uddannelse. Det bruger vi nogle penge på. Så kommer den store beskæftigelseseffekt, fordi de skal i gang med deres uddannelse, før de kommer ud på arbejdsmarkedet, siger Mette Frederiksen.

Hun afviser, at det er økonomisk risikabelt at indregne gevinsten til skattelettelser på virksomheder, før folk bytter kontanthjælpen med en uddannelse eller et job. Først bruger regeringen penge, og så betales regningen som ved den seneste skattereform.

- Beskæftigelseseffekten er stigende over årene. Her og nu skal en masse unge i gang med uddannelse. Den positive effekt af, at de så kommer i arbejde, kommer selvfølgelig først på den lidt længere bane, siger Mette Frederiksen.

En kontanthjælpsreform kan ifølge Venstres beskæftigelsesordfører, Ulla Tørnæs, på langt sigt skaffe tre milliarder kroner.

Det kræver langt større besparelser på ydelserne, vurderer beskæftigelsesministeren.

- Vi synes, at dette beløb (1 milliard kroner) er rimeligt, med mindre man skal lave meget store ydelsesnedsættelser, som mange borgerlige politikere har foreslået. Det er ikke regeringens politik, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip