Mette F beder Løkke finde millioner til hurtigere tog

Regeringen har ikke ret, når den påstår, at forudsætningerne for togfonden er krakeleret. Sådan lyder beskyldningen fra Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen under tirsdagens spørgetime i folketingssalen.

- Troværdige beregninger viser, at det drejer sig om cirka 200 millioner kroner årligt, siger Mette Frederiksen og beder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bekræfte, at det er realistisk at finde millionerne på finansloven.

Statsministeren kalder mange af projekterne i togfonden for "spændende". De tæller blandt andet timemodellen, der skulle sikre, at der kun var en times køretid mellem København og Odense, Odense og Aarhus og Aarhus og Aalborg.

- Men pengene er der jo ikke, siger Løkke under spørgetimen.

Den 28,5 milliarder kroner dyre togfond blev aftalt af S-R-SF-regeringen og Dansk Folkeparti, mens Venstre står udenfor. Siden har beregninger fra Finansministeriet vist, at der som følge af de faldende oliepriser mangler halvdelen af finansieringen.

Det har fået regeringen til at ville skære godt 21 milliarder kroner væk i fonden. Men Mette Frederiksen erklærer sig lodret uenig i regnestykket:

- Det er ikke rigtigt, at forudsætningerne er krakeleret. Det, der gælder, er præcist det, forligspartierne har aftalt: At hvis der er et fald i oliepriserne skal vi finde en anden finansiering, siger Mette Frederiksen.

- Det er i bund og grund et spørgsmål om at prioritere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip