Mette F fordømmer politisk motiveret overfald på Bødskov

Tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) blev tirsdag aften slået ned under et EM-arrangement på Islands Brygge i København.

- Det er et politisk motiveret overfald. Det er rystende. Og jeg fordømmer det på det aller kraftigste. Politisk vold er det sidste, Danmark har brug for, skriver S-formand Mette Frederiksen på Facebook.

Hun tilføjer, at Morten Bødskov efter omstændighederne har det godt, men at han "i sagens natur er påvirket af oplevelsen".

- Jeg håber inderligt, at det her er undtagelsen, der bekræfter reglen om, at Danmark er et dejligt og fredeligt land, hvor meninger kan brydes, men altid i ord og i gensidig respekt, skriver Mette Frederiksen.

Flere folketingspolitikere fra forskellige partier udtrykker på de sociale medier bestyrtelse over overfaldet og kommer med sympatitilkendegivelser til Morten Bødskov.

Om episoden fortæller Morten Bødskov selv til Ekstra Bladet, at han blev kontaktet af en mand, der spurgte, om han var socialdemokrat og tidligere justitsminister. Efter en kort meningsudveksling slog overfaldsmanden Bødskov i tindingen med en knytnæve.

- Jeg har aldrig mødt manden før, men jeg er chokeret. Det er en dybt chokerende oplevelse. Vi taler med mange mennesker som politikere, men jeg har aldrig oplevet sådan noget før, siger Morten Bødskov til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Det er trist, hvis man som politiker og tidligere minister ikke kan sidde og se en fodboldkamp og nyde en øl.

Københavns Politi bekræfter over for Ritzau, at der er optaget en anmeldelse for vold mod tjenestemand.

Den maksimale straf for overfald mod en person i "offentlig tjeneste eller hverv" er otte års fængsel.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip