Mette F.: Indrejseforbud skal stoppe IS's fødekæde

Skrevet af admin

08/04/2016

Mest læste i dag

Der er helhjertet opbakning fra Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, til justitsminister Søren Pinds plan om at indføre forbud mod at rejse til konfliktzoner som for eksempel Syrien.

- Det er nødvendigt at stoppe fødekæden, hvor unge fra Danmark rejser til Syrien, optræder som syrienkrigere for Islamisk Stat og vender tilbage til Danmark med en enorm risiko for terror eller anden adfærd, vi ikke har plads til i vores samfund, siger Mette Frederiksen til TV2 News.

Justitsminister Søren Pind lægger op til at indføre indrejseforbud i områder i udlandet, hvor terrororganisationer som eksempelvis Islamisk Stat er part i en væbnet konflikt.

Straffen for at overtræde indrejseforbuddet skal ifølge Pind være op til seks års fængsel. Og ministeren kan roligt regne med støtte fra Socialdemokraterne.

- Vi skal holde tungen lige i munden i en tid, hvor demokratiet er under pres. Men vi skal også passe på vores samfund. Syrienkrigere udgør en reel fare for terror i Danmark, og vi er nødt til at hindre de unge, der imod al fornuft og demokratisk forståelse tilslutter sig Islamisk Stat, siger Mette Frederiksen.

Hun tilføjer, at det faktisk var det tidligere regeringsparti, som bad Straffelovrådet om at finde en model for et muligt indrejseforbud.

Og selv om Socialdemokraterne støtter et forbud mod at rejse til konfliktområder, så kan det ikke stå alene, siger S-formanden.

- Vi har fået strammet op, så det er landsforræderi, hvis man kæmper imod danske soldater for Islamisk Stat.

- Da vi var i regering, gennemførte vi paslovgvining, der gør, at man kan tage pas fra folk, så de ikke kan rejse ud. Derudover ønsker vi andre initiativer, for eksempel omkring internettet, siger Mette Frederiksen.

- Internettet er det sted, hvor der radikaliseres allermest, og hvor unge helt ufiltreret har adgang til nogle af de værste hadprædikanter, der findes, siger Mette Frederiksen.

Socialdemokraterne foreslog forleden, at internetsider, der promoverer, hylder eller opfordrer til terroraktiviteter, skal kunne lukkes ned uden varsel og uden domstolsprøvelse.

Ud over Socialdemokraterne er også Dansk Folkeparti varm tilhænger af regeringens plan om et indrejseforbud.

Justitsministeren ønsker derudover at hæve strafferammen fra seks til ti års fængsel for personer, der lader sig hverve til terrorisme eller fremmer terrorisme ved at tilslutte sig en væbnet styrke.

/ritzau/