Mette F.: Løkke må indkalde til nye asylforhandlinger

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, opfordrer nu statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at indkalde til nye asylforhandlinger.

Opfordringen kommer, efter at det mandag ikke lykkedes for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) at få en samlet aftale med flygtningelandsbyer, som S og DF kæmpede for.

- Jeg mener, at Løkke skal sætte sig for bordenden og indkalde til nye forhandlinger, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- Der er en ubetalt regning, som vi skubber foran os, og hvis omfang vi slet ikke har set endnu. Allerede nu er der kommuner, som siger, at de ikke kan finde boliger, selv om langt de fleste asylansøger stadigvæk sidder i modtagecentrene.

- De er slet ikke kommet ud til kommunerne endnu, så det er en kæmperegning, der venter. Det er ikke rimeligt, at regeringen overlader det hele til kommunerne, siger Mette Frederiksen til Ritzau.

Hun mener, at målet må være at få en asylaftale på plads inden jul, så kommunerne har vished for, at de bliver aflastet og ikke skal gennemføre nye nedskæringer i den kommunale velfærd.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip