Mette F. tror på hurtig aftale om anti-radikalisering

Skrevet af admin

21/01/2015

Mest læste i dag

Efter godt fire måneder på pause ser det nu ud til, at regeringens plan mod radikalisering kommer på skinner.

Formålet med planen til omkring 60 millioner kroner er at modvirke radikalisering gennem en række forebyggende tiltag som mentor-støtte, hotline til bekymrede forældre og pårørende, en rækker "exit-strategier" og øget samarbejde mellem borgere og myndigheder.

Den blev lagt frem i efteråret, men selvom der ikke er nogen, der er imod at dæmme op for radikalisering af unge mennesker, så stødte planen på den christiansborg'ske sandbanke på grund af finansieringen gennem satspuljemidlerne.

Men onsdag kunne Jyllands-Posten så referere et brev, som justitsminister Mette Frederiksen (S) har sendt ud til partierne bag satspuljen, hvor der blandt andet lægges op til, at regeringen piller et forslag om at inddrage imamer i indsatsen ud.

Og når partierne efter planen tropper op i Justitsministeriet til forhandlinger tirsdag formiddag, så er det en optimistisk minister, der tager imod.

Spørgsmål: Tror du, at I kan blive færdige på tirsdag?

- Det vil jeg da håbe.

Spørgsmål: Men er det realistisk?

- Ja. Det har sådan set været realistisk længe, siger Mette Frederiksen.

Til Jyllands-Posten siger Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, at han er positiv over, at imam-sporet tilsyneladende ender blindt i planen.

Også Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, siger til avisen, at regeringen med imam-trækket er "kommet tættere på en aftale".

/ritzau/