Mette Frederiksen ærgerlig over ledighedstal

Flere danskere må få hverdagen til at gå uden at have et job. De spritnye tal for ledigheden giver dårligt nyt - 1.700 flere danskere er blevet ledige siden august 2012.

Det er rigtig ærgerligt, lyder det fra beskæftigelsesministeren, der igen peger på uddannelse som vejen til pænere ledighedstal.

- Dagens tal er en trist nyhed, og det understreger, at der er vigtige initiativer på beskæftigelsesområdet, der skal på plads, så vi kan sætte ind med mere uddannelse og bedre tilbud til ledige, siger Mette Frederiksen (S) i en pressemeddelelse.

Danmark har nu en ledighed på 6,3 procent af arbejdsstyrken, svarende til 165.200 personer. Især ungdomsledigheden bekymrer ministeren.

- Dem skal vi holde en solid hånd under, for deres vilkår for at få fast arbejde bliver kun dårligere, jo længere tid, de er på kontanthjælp og dagpenge. Vi skal sætte ind, så de unge er klar til at tage en uddannelse, og vi skal sørge for støtte undervejs, så de kun forlader uddannelsen med et eksamensbevis i hånden, siger hun.

Trods regeringens kickstart og to akutpakker stiger ledigheden, men det de får ikke ministeren til at varsle nye tiltag.

- Danske virksomheder og offentlige arbejdspladser har behov for at rekruttere blandt medarbejdere med tidssvarende og opdaterede kompetencer. Det er nødvendigt for at opruste vores konkurrenceevne og sætte gang i væksten. Derfor prioriterer regeringen fortsat, at blive ved med at udvikle beskæftigelsespolitikken og samtidig sætte blus under jobskabelsen, siger Mette Frederiksen.

Ifølge regeringens seneste økonomiske prognose vil den generelle ledighed fortsat stige lidt frem mod slutningen af 2012.

Dagens Gossip