Mette Frederiksen afviser asylsamarbejde med Enhedslisten

Skrevet af admin

01/06/2016

Dagens topnyheder

Det sidste halve års tid har Socialdemokraterne stemt for en række af regeringens stramninger på udlændingeområdet. Til stor frustration for de øvrige oppositionspartier.

Men hvordan vil udlændingepolitikken se ud, hvis magten skifter hænder ved næste folketingsvalg?

Under Folketingets afslutningsdebat vil Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, have S-formand Mette Frederiksens forsikring om, at et nyt rødt flertal ikke "spoler stramningerne tilbage, så Danmark igen bliver en flygtningemagnet".

- Jeg vil sige det meget åbent og ærligt: Vi kan samarbejde med Enhedslisten om mangt og meget – når det eksempelvis handler om social dumping og udviklingen af et retfærdigt Danmark, lyder svaret fra Mette Frederiksen på talerstolen.

- Jeg ser ikke for mig et stærkt samarbejde med Enhedslisten på udlændingepolitikken. Dertil er uenighederne for store. Og det er det, der bliver grundlaget for min videre færd, siger hun videre.

Senest fremlagde regeringen tirsdag et lovforslag om nye stramninger for reglerne for familiesammenføring - et forslag, der med grønt lys fra Socialdemokraterne hastebehandles i Folketinget og ventes vedtaget allerede fredag.

En lang række af de stramninger, blå blok og Socialdemokraterne har gennemført, ønsker både Enhedslisten, Alternativet, De Radikale og SF afskaffet, hvis rød blok vinder valget.

Adspurgt om Mette Frederiksen vil afskaffe eller bevare den omstridte integrationsydelse, lyder svaret fra talerstolen:

- Der er en udfordring i forhold til børnene. I al respekt for initiativet fra regeringen omkring integrering af flygtninge, så har jeg svært ved at se, hvad der skulle få flygtninge i arbejde. Derfor er der et hensyn at tage til børnene.

Socialdemokraterne lagde ikke stemmer til integrationsydelsen, der giver flygtninge en markant lavere ydelse end kontanthjælpen. Men S-formanden vil onsdag ikke give et klart svar på, om ydelsen skal fortsætte under en S-regering:

- Vi kommer til at gøre vores stilling op, når vi nærmer os et valg – hvordan vi forholder os til de enkelte elementer. Der kan være lang tid til et valg.

/ritzau/