Mette Frederiksen: DF forringer bevidst pensionisters økonomi

Skrevet af admin

10/12/2015

Dagens topnyheder

Mette Frederiksen, Socialdemokraternes formand, kommer med en skarp kritik af Dansk Folkeparti. Partiet stemte tirsdag for en lov, der ifølge Ældre Sagen betyder, at flere end 100.000 ældre vil få mindre i boligydelse.

Det drejer sig om den såkaldte boligydelsespakke, der er en del af finansloven for 2016, som er indgået af de borgerlige partier.

Boligydelsespakken blev førstebehandlet i Folketinget tirsdag. Her vedtog partierne i blå blok at ændre på satserne for pensionisters boligydelse.

- DF har stemt for den lov, og det er et løftebrud. Andet kan det ikke kaldes, siger Mette Frederiksen til Ritzau.

- DF gik til valg på at ville være for velfærd og mere for ældre, og ved førstkommende lejlighed har man valgt at lave en direkte og stor forringelse af pensionisternes økonomi. Det er det modsatte af det, man har sagt, at man ville gøre, siger Mette Frederiksen.

I et svar til Finansudvalget skriver finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), at der skæres i alt 640 millioner kroner i boligydelsen i 2020.

Ifølge Ældre Sagens beregninger vil det betyde, at mellem 150.000 og 175.000 pensionister bliver dårligere stillet. Beregningerne viser, at de hårdest ramte kan miste 8000 kroner om året i 2020, fordi deres boligydelse falder.

Ifølge Beskæftigelsesministeriets udregninger går det ikke helt så galt. Det fremgår af lovforslaget, at 132.000 modtagere af boligydelse vil få denne nedsat med gennemsnitligt 3780 kroner i 2020. Effekten vil begynde at slå igennem med mindre beløb allerede i 2016.

DF er overrasket over beregningerne fra Ældre Sagen. Blå bloks største parti er bekymret, hvis beregningerne viser sig at være rigtige.

Og DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, er allerede begyndt at trække i land. På Facebook skriver han blandt andet:

- Nogle af de eksempler, der er i medierne, giver indtryk af, at flere berøres voldsomt af ændringerne. Hvis det er rigtigt, er det i strid med det, vi har fået oplyst i forhandlingerne.

- Så skal det selvfølgelig laves om. Vi arbejder med det - og taler selvfølgelig også med Ældre Sagen om det.

Ritzau har forsøgt at få Kristian Thulesen Dahl i tale om emnet - indtil videre uden held.

/ritzau/