Mette Frederiksen erkender dagpengebommert

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) erkender nu, at regeringen tog fejl i et helt centralt argument i regeringens dagpengepolitik. Det sker i et interview med Go' Morgen Danmark på TV 2 mandag.

Ifølge Mette Frederiksen har det vist sig, at arbejdsløse alligevel ikke er tilbøjelige til at finde et job, når de er tæt på at ryge ud af dagpengesystemet. Dermed havde Enhedslisten ret, erkender Mette Frederiksen.

- Enhedslisten har fra dag ét sagt: Vi tror, gruppen bliver meget meget stor. Deri har de jo faktisk haft ret.

- Fordi det mange økonomer - og også nogle politikere - har påstået, altså at når folk nærmer sig at ryge ud af dagpengesystemet, så kommer de alle sammen i arbejde. Det har Enhedslisten hele tiden sagt. Det tror vi ikke kommer til holde stik. Og Enhedslisten har haft ret, siger Mette Frederiksen til Go' Morgen Danmark.

Dermed går Mette Frederiksen i rettet med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og den magtfulde radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager. Vestager har tidligere sagt:

- Vi ved også, at når folks dagpengeret er ved at være opbrugt, finder flere arbejde.

Den melding har Helle Thorning-Schmidt også fastholdt, selvom Enhedslisten har talt for det modsatte:

- Der er en tendens til, at man kommer tæt på et job, når dagpengeperioden er tæt på at rinde ud, lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

Men det afviser beskæftigelsesministeren nu:

- Enhedslisten har haft ret. Mange af dem, som står over for, at deres dagpengeret ophører, så er nogle kommet i arbejde og andre i uddannelse.

- Men der står rigtig mange mennesker derude nu og siger: Vi kan ikke finde et arbejde, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i Go' Morgen Danmark.

Mette Frederiksen har i de seneste dage været under hård beskydning fra Enhedslisten, efter at det er kommet frem, at hendes ministerium allerede i december fik de første oplysninger om, at flere, end regeringen forventede, ville ryge ud af dagpengesystemet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip