Mette Frederiksen forsvarer finansiering af dagpengeudspil

Regeringen lægger op til en stigning i a-kassebidraget, så bidraget i år stiger med cirka 30 kroner om måneden efter skat, til næste år stiger det til omkring 60 kroner, og i 2015 falder det øgede bidrag til omkring ti kroner.

Samtidig vil regeringen skære i udgifterne til danskundervisning af udlændinge.

»Jeg synes, det er en god finansiering, vi har fundet frem til,« siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der kalder det »en dyr ordning«.

»Jeg tror, at langt de fleste voksne danskere gerne giver et bidrag ekstra i en periode for at ens tidligere kolleger, naboer og måske sågar en selv kan være sikret et bedre forsørgelsesgrundlag end det, der gælder for nærværende. Og så skal man huske på, at det er en kort periode,« siger Mette Frederiksen, der samtidig understreger, at man ikke vil nedprioritere danskundervisningen.

»Det er et område, der er vigtigt, fordi det er vigtigt, at vores indvandrere kan lære at tale dansk, men vi kan se, at vi for færre penge kan give en lige så god danskundervisning, fordi der er et meget stort fravær og et meget stort frafald,« siger Mette Frederiksen.

Samlet set koster regeringens udspil omkring to milliarder kroner, og det er ifølge regeringen fuldt finansieret.

Dagens Gossip