Mette Frederiksen i kæmpe koks: Kaldte dronning Margrethe for...

Skrevet af Emil Martesen

09/02/2024
Foto: Shutterstock
Den danske statsminister endte i et kæmpe koks.

Dagens topnyheder

Der er visse ord man aldrig siger til dronningen, og blandt dem er "du".

Alligevel kan det ske for selv den bedste. Statsminister Mette Frederiksen har nemlig afsløret, at hun er kommet til at kalde H.M. Dronning Margrethe 2. for "du" i stedet for "De" eller "Deres Majestæt".

Det afslørede hun dokumentaren 'Dronningen og statsministrene - i al fortrolighed'.

"Jeg tror, at alle danskere har lært noget af dronningen. Det har jeg jo også. For dronningen er jo i den grad et holdnings-menneske, som gør, at man alligevel ikke er efterladt i tvivl om, hvad der er op og ned - og hvad dronningen bryder sig om, og hvad hun bryder sig mindre om," fortæller den tidligere statsminister og nuværende udenrigsminister Lars Løkke.

"Jeg tror, at jeg engang imellem i sådan lidt længere samtaler er afviget lidt fra, hvordan man bør tiltale en majestæt. Engang imellem er jeg måske kommet til at sige "du". Jeg er ikke blevet rettet. Det behøver man ikke, fordi man kan altid se på dronningen, hvis man gør noget, man ikke skal gøre. På den måde er - synes jeg - vores majestæt også lidt en åben bog. Jeg har i hvert fald aldrig været i tvivl om dronningens holdning - lige gyldigt hvad vi har talt om eller hvilken situation, vi har været i," siger statsminister Mette Frederiksen og fortsætter:

"Men den tørre humor er der og har reddet mange situationer, fordi det jo også ofte er store, meget formelle sammenhænge - og der er jeg slet ikke i tvivl om, at den tørre humor har været med til at få folk til at sænke skulderen og måske nyde sammenhængen lidt mere."

Du kan se hele dokumentaren 'Dronningen og statsministrene - i al fortrolighed' på DR via dette link.