Mette Frederiksen: Jeg er minister

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afviser, at det var regeringstoppen, der tilbage i december bad ministeren om at tilbageholde tal på, hvor mange danskere der stod til at miste deres dagpenge 1. januar og de efterfølgende seks måneder.

- Det er mig, der er beskæftigelsesminister. Det er mig, der har ansvaret. Det havde jeg før jul, det havde jeg efter jul, og det har jeg også nu, fastslår hun.

Sagen handler om, at Mette Frederiksen i Ekstra Bladet beskyldes for at føre offentligheden bag lyset. Ifølge avisens begyndte Beskæftigelsesministeriet allerede 5. december sidste år at regne på et øget skøn for, hvor mange der ville miste dagpenge.

Ministeriet regnede da med, at knap 20.000 danskere ville ryge ud ad dagpengesystemet i stedet for de 7-12.000, som regeringen officielt sagde var tallet for første halvår af 2013.

Frederiksen blev orienteret om dette 17. december, men offentligheden og politikerne fik først det nye skøn 24 dage senere - den 10. januar.

Men Mette Frederiksen nægter at have hemmeligholdt informationer:

- Jeg har ikke vildledt Folketinget, og jeg har ikke holdt nogle informationer tilbage. Det er nok det vigtigste i den her sag.

- Jeg har ikke på noget som helst tidspunkt sagt, at Danmark ikke står over for en reel problemstilling. For det gør vi, siger ministeren.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har tidligere fredag bakket op om Mette Frederiksen ved at understrege, at hendes tillid til beskæftigelsesministeren er intakt.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, mener derimod, at der er tale om manipulation, og at offentligheden er blevet ført bag lyset.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip