Mette Frederiksen klappet ind på formandsposten

37-årige Mette Frederiksen er søndag formelt blevet valgt som ny formand for Socialdemokraterne.

Det skete ved en ekstraordinær kongres på Frederiksberg i København.

Ingen modkandidater udfordrede Mette Frederiksen, der for en uge siden blev konstitueret formand, da en samlet hovedbestyrelse og partiets folketingsgruppe pegede på den tidligere beskæftigelses- op justitsminister som ny frontfigur.

Mette Frederiksen afløser den i dag afgåede statsminister Helle Thorning-Schmidt som S-formand for det største parti i Folketinget.

Den vigtigste mission for Mette Frederiksen er soleklar: Hun skal hurtigst muligt vælte Lars Løkke Rasmussen (V) af statsministerpinden. Netop Løkke kunne tidligere søndag præsentere sin regering og sit regeringsgrundlag.

Helle Thorning-Schmidt valgte på valgaftenen at takke af som partiformand, efter at hun og rød blok havde mistet regeringsmagten.

Mette Frederiksen ville på valgaftenen ikke tage stilling til, om hun skulle afløse Thorning som formand.

Først på vej ind til hovedbestyrelsesmødet sidste weekend ville Mette Frederiksen udtale sig om emnet igen.

- Jeg er glad. Det er med blandede følelser, at vi står her i dag. Vi har tabt regeringsmagten, men vi er gået frem som parti, sagde hun.

Mette Frederiksen har været folketingsmedlem for Socialdemokraterne siden 2001, og hun er længe blevet anset som kronprinsessen i partiet.

Hun har siden 2011 haft ministerposter. Først som beskæftigelsesminister og siden 2014 som justitsminister, hvor hun på det seneste har været i vælten - blandt andet efter terrorangrebet i København i februar.

Helle Thorning-Schmidt var Socialdemokraternes formand fra 2005 til 2015.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip