Mette Frederiksen og Løkke skal redde spørgetimen

Det er nu eller aldrig, hvis Folketingets spørgetime til statsministeren skal undgå at lide en tidlig død blot to år efter sin oprettelse.

Det forudser politisk kommentator Hans Engell, efter at Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), har talt dunder mod formatet.

- Det var ikke mit indtryk, at hverken Lars Løkke Rasmussen (V) eller Helle Thorning-Schmidt (S) syntes, at spørgetimen fungerede særlig godt. Så det er sidste udkald, siger Hans Engell.

Han mener dog, at der er begrundet håb om, at kemien mellem Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen er bedre, end den var, da Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen duellerede.

Det er særligt de to hovedpersoners evne til at blande humor og politisk viden, Hans Engell hænger sin hat på.

- Når de to krydser klinger med hinanden, så er det to tunge og vidende politikere, der lægger arm. Dermed får det en helt anden karakter, end de der sure skænderier, siger han.

Også Helle Ib, der er politisk kommentator for Børsen, tror, at Lars Løkke Rasmussens håndtering af rollen som statsminister bliver afgørende for spørgetimen.

- Helt overordnet bliver det interessante, om Lars Løkke Rasmussen kan og vil svare mere præcist end Helle Thorning-Schmidt, der stort set altid brillerede ved at svare udenom eller forsøgte at afkræve andre partiledere svar, siger hun.

Hun forudser, at finansloven og de mindre partiers mærkesager bliver hovedemnerne ved dagens spørgetime.

Ifølge Hans Engell får spørgetimen også det krydderi, at styrkeforholdet mellem de to statsministerkandidater har ændret sig.

- Alle popularitetsmålinger viser, at Mette Frederiksen er en del mere populær end Lars Løkke. Så han står over for en socialdemokratisk partileder, der både er mere populær og en bedre debattør end forgængeren, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip