Mette Frederiksen: Regeringen bliver ikke mere blå

Venstre kan godt glemme alt om, at SR-regeringen bliver mere blåtonet, fordi SF forleden forlod regeringen efter to et halvt år.

Det understreger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) før regeringens første ministermøde, inden de nye ministre præsenteres for dronning Margrethe, som siger farvel til seks SF-ministre.

- Denne regering skal selvfølgelig ikke trække til højre. Vi er en centrum-venstre regering. Vi skal stå solidt dér, hvor vi står som regering, siger Mette Frederiksen.

Hun frygter ikke et samarbejde med De Radikales Manu Sareen som ny socialminister.

- Det kommer til at gå godt. Manu Sareen har arbejdet på området blandt andet med udsatte unge. Det er en kæmpe fordel, når man skal være socialminister. Regeringens politik fortsætter jo, selv om der kommer nye ministre, siger Mette Frederiksen.

Regeringen forbereder en beskæftigelsesreform om jobcentre efter rapporten fra Carsten Koch-udvalget, som vil sætte virksomhederne mere i centrum og fjerne seks ugers selvvalgt uddannelse for de ledige.

Regeringen har forlig på beskæftigelsesområdet med de borgerlige. Venstre vil finde tre-fire milliarder kroner, men det er urealistisk, mener Mette Frederiksen.

- Vi arbejder lige nu med regeringens udspil på beskæftigelsesområdet. Så går vi til forhandlingsbordet, siger hun.

Spørgsmål: - Kan du finde tre-fire milliarder kroner?

- Nej. Det er et fuldstændig urealistisk tal. Vi bruger godt to milliarder kroner om året på dagpengemodtagere på beskæftigelsesområdet. Så det er snak og råberi forud for forhandlingerne, mener Mette Frederiksen og tilføjer:

- Lad os nu få dem ind til bordet. Så får vi lavet en god aftale for de arbejdsløse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip