Mette Frederiksen vil aflive »meningsløs aktivering«

Det lover beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der én gang for alle vil gøre op med »meningsløs aktivering«.

»I de to første år for arbejdsparate kontanthjælpsmodtagere bliver indsatsen sådan, at den kun jobrettes og uddannelsesrettes. Refusionen til kommunerne bortfalder, hvis de i stedet sætter folk i meningsløs aktivering,« siger Mette Frederiksen til Berlingske Nyhedsbureau.

»Når vi tager det ret store skridt, så er det for at have et entydigt fokus på, at arbejdsparate kontanthjælpsmodtagere skal arbejde for deres kontanthjælp eller blive dygtigere. Der skal ikke bruges tid på noget, vi ikke ved, virker,« tilføjer ministeren.

Kontanthjælpsreformen medfører, at jobparate kontanthjælpsmodtagere skal aktiveres senest efter tre måneder, og det er kun kurser med regne-, læse-, skrive- og ordblindeundervisning, kommunerne kan få refusion fra staten for.

Efter ni måneder vil kommunen også få refusion, når de giver kontanthjælpsmodtagere uddannelse.

»Vi gør op med en tænkning i beskæftigelsespolitikken, som i høj grad har handlet om, at få tiden til at gå. Jeg har talt med mange, både medarbejdere og arbejdsløse, som har fortalt mig, at de er blevet sat til at lave ting, der ikke har givet mening. Vi gør op med mange af alle mulige mytiske kurser, der har været ude ved private aktører,« siger Mette Frederiksen.

Der er i dag over 20.000 jobparate, voksne kontanthjælpsmodtagere, og i Beskæftigelsesministeriet vurderes det, at der vil være cirka 15.000 jobparate kontanthjælpsmodtagere årligt, der senest efter tre måneder vil skulle arbejde for kontanthjælpen.

Før reformen var der cirka 7.000 jobparate kontanthjælpsmodtagere på kursus i kategorien vejledning og opkvalificering inden for de to første år, som nu ventes at bortfalde. Kommunerne skal i stedet sende kontanthjælpsmodtagerne ud at arbejde for kontanthjælp i en nytteindsats, i virksomhedspraktik eller et privat eller offentligt løntilskudsjob.

Bortfaldet af refusionen i de første 24 måneder ventes at medføre besparelser på 160 millioner kroner årligt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip