Mette Frederiksen vil stå fast på hjælp til nærområder

Fredag middag samles Folketingets partiledere for at få en detaljeret orientering om regeringens fire flygtningeforslag, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fremlægger senere fredag.

Den socialdemokratiske leder, Mette Frederiksen, ved endnu ikke, hvad hun kan forvente af mødet, men gør det klart, at Socialdemokraterne har to klare fokuspunkter.

- For det første skal vi stoppe grundlaget for, at så mange er på flugt. Der skal flere penge til nærområderne, og kvaliteten af flygtningelejrene skal forbedres. Det er reelt den eneste løsning for at sikre, at færre tager turen over Middelhavet.

- For det andet er det ikke rimeligt, at det er det lokale velfærdssamfund, der skal bære hele opgaven. Staten må også tage et større ansvar, siger Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen fremlagde torsdag selv fem punkter, hvor blandt andet statslige flygtningelandsbyer blev præsenteret som et alternativ til at lade kommunerne stå med opgaven.

Derudover påpegede Mette Frederiksen også, at der er behov for at diskutere grænsekontrol.

- Jeg har tænkt mig at spørge statsministeren, hvorfor han så kategorisk afviser grænsekontrol.

- Men uanset, hvordan man vender og drejer det, så kan grænsekontrollen ikke løse de problemer, vi har i Europa.

Om regeringen lytter til Mette Frederiksens ønsker, er endnu uvist. Men fredag klokken 14 vil integrationsminister Inger Støjberg (V), justitsminister Søren Pind (V) og statsminister Lars Løkke Rasmussen afholde pressemøde om planerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip