Mette Frederiksen vil stoppe asylstrøm

Danmark må både begrænse antallet af flygtninge og deres slægtninge, som kommer ved familiesammenføring. Ellers skrider ligestillingen og økonomien, så samfundet ikke kan hænge sammen.

Det fastslår Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, på Folkemødet i Allinge, hvor hun interviewes af Politikens ny chefredaktør, Christian Jensen.

- Som socialdemokrat er der ukrænkelige værdier. Og én af dem er ligestilling. Vi har ikke opnået fuld ligestilling. Piger i Danmark får tjekket, om deres mødom er intakt, når de skal giftes. Kvinder får ikke lov at bestemme, hvem de skal giftes med, siger Mette Frederiksen.

Selv om det er svært at stemme for regeringens stramninger af familiesammenføring, er der ingen vej udenom. Alle EU-lande har strammet, så flygtninge fremover skal leve i bedre lejre i Jordan, Libanon og Tyrkiet, mener hun.

- Hvis vi skal få Danmark til at fungere, så er der en grænse for, hvor mange med ikke-vestlig baggrund, der kan komme hertil. Hvis vi gerne vil have et samfund, hvor mænd og kvinder er ligestillet og går på arbejde, siger Mette Frederiksen.

Hun er uenig med sin forgænger, Helle Thorning-Schmidt i, at EU kan fordele én million flygtninge.

- Jeg kender ikke andre, der kan tillade sig at slå ud med armene og sige, at vi kan tage en million. Det, tror jeg ikke, er realistisk. Men jeg har ikke set Helle Thorning-Schmidts udtalelser, siger Mette Frederiksen.

Efter 30 års integration bor de fleste flygtninge i almene boliger, deres skolebørn går i klasser med mange indvandrerbørn, og ufaglærte danske arbejdere presses på jobbet, advarer Mette Frederiksen.

- Det er vigtigt at få sagt helt stille og roligt, at Danmark er et af de lande i Europa, der har taget rigtig mange flygtninge, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip