Mette Gjerskov kræver kogte hindbær: Slut med bær lige fra fryseren

Foto: Wikipedia.

Det skal nu være slut med de mange udbrud af Roskildesyge, hvor danskere bliver syge af at spise frosne hindbær lige fra fryseren.

Det er fædevareminister Mette Gjerskov (S), der nu vil have strammet reglerne på området, skriver Morgenavisen JyllandsPosten.

Masser af danskere er de seneste år bliver syge af at spise frosne bær fra blandt andet Serbien, fordi bærrene simpelthen ikke har været behandlet tilstrækkeligt hygiejnisk.

Husk at blive ven med os på Facebook - klik her

Der er blandt andet set eksempler på bær, der har været oversvømmet med spildevand, men som alligevel er endt i danske mund - uden opkog.

Derfor kræver ministeren nu, at restaurationsbranchen nu begynder at give de frosne bær et opkog før de bruges i desserter, smoothies eller andre opskrifter med frosne bær. Altså slut med at servere de frosne bær rå.

- Det er uacceptabelt, at så mange mennesker bliver syge af én fødevarekilde. Man kan faktisk dø af det her, og derfor vil jeg gerne sende det klare signal, at det virkelig bliver taget alvorligt, siger Mette Gjerskov til avisen.

Med det nye tiltag håber hun at det fremover er slut med syge danskere på grund af de frosne hindbær.

Hvad gør du? Spiser du stadig frosne bær uden at koge dem først?

Dagens Gossip