Mette Lisby: Venter på at blive voksen

For nogle år siden flyttede standup-komiker og tv-vært, Mette Lisby, til Los Angeles med sin mand, radioværten Jesper Bæhrenz. Nu er hun tilbage i Danmark med showet ’Fuck, jeg er i 40’erne’. Og det er lige præcis, hvad hun er. I 40’erne. Faktisk har hun været i 40’erne i fem år, men det tog lige lidt tid, før det rigtigt gik op for hende.

- Det var nu ikke fordi, jeg ikke ville stå ved min alder, men chokket skulle åbenbart bare lige lægge sig, siger Mette Lisby til Oestrogen.dk, og fortsætter:
- Jeg har masser af både unge venner og ældre venner, men på en eller anden måde smider Jesper og jeg altid hinanden i den unge gruppe. Altså, dem der måske er først i trediverne. Men det er jo løgn, griner hun.

Man kan huske ting 25 år tilbage
Og det ér med et grin, at Mette Lisby er blevet ældre. For med alderen dukker også nye, spøjse situationer op. Man husker ting, f.eks.! Ting, man ikke altid lige forstår, man er gammel nok til overhovedet at huske.
- Ja ja, det er da muligt, at alder bare er et tal, men når man uden videre lige husker 25 år tilbage og ikke engang var et barn, da tingene skete, så er tiden jo altså gået.
Det gør ikke noget. Men det giver stof til eftertanke.

Selvværdet kommer med alderen, slår psykolog Mette Holm fast. Læs hvorfor på Oestrogen.dk:

- Det begynder jo så småt at gå op for en, at man ikke har al tid i hele verden længere. Jesper og jeg kan sagtens flytte – en gang til – men vi kan ikke blive ved med at ta’ de helt store ryk og tro på, at man at man kan gøre det samme igen om nogle år … og igen nogle år efter. Man kan jo ikke blive ved, fortæller Mette Lisby videre. Og det er præcis nogle af de eftertanker, der er kommet med i showet, som er sjovt – men måske også med lidt alvor bag.

Slut fred med din alder
- Jeg har noget på hjerte med det her show. Det gav lidt sig selv, at det tog form og skulle blive til noget, og man løber forhåbentlig heller ikke længere rundt med et ’ka’ I li’ mig nu’-skilt om halsen. Jeg er meget mere sikker på mig selv. Jeg stoler på mig selv, og samtidig med, at det giver mig en frihed ift., hvad jeg vil tale om, tvinger det mig også til at være meget mere personlig, fortæller Mette Lisby videre, som i det hele taget ser flere fordele end ulemper ved den alder, hun nu står i.

Sociolog Emilia van Hauen: Det er blevet moderne at være ældre! Læs hvorfor på Oestrogen.dk:

- Slut fred med din alder! Nyd den dybde, man får og den viden og erfaring, man har hentet på vejen. Det er fedt at ha’ friheden til at sige, hvad man mener, mene hvad man siger – og lave, hvad man vil. Men derfor er det sgu alligevel chokerende, som tiden går, og der sker bare et eller andet med én, når det tal dukker op.

Eksempelvis venter Mette Lisby stadig på at blive voksen. Altså sådan rigtig voksen.
- Ja, for hvad er dét? Man tror jo, der kommer et tidspunkt, hvor man forstår sig på realkreditlån og pension, hvor mødet i banken bliver den naturligste ting i verden, og hvor man får Georg Jensen-stel til 12. Det gør der så åbenbart ikke for mig. Ikke endnu, i hvert fald.

Af Malene Fich Weischer og Lonnie Kjer, Oestrogen.dk/NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip