Mette om ledigheden: Glad men bekymret

Det glæder beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), at ledigheden i maj faldt lidt til det laveste niveau siden efteråret 2009. Men hun er stadig bekymret over den høje ungdomsarbejdsløshed.

- Dagens tal viser heldigvis et mindre fald i ledigheden. Ser man tilbage til sommeren 2012, hvor ledigheden sidst toppede, er den i alt faldet med omkring 10.000 personer. Ledigheden er dog fortsat en af Danmarks største udfordringer, siger Mette Frederiksen.

- Det er unge mellem 25 år og 29 år, der er hårdest ramt af arbejdsløshed. For denne aldersgruppe ligger ledigheden på knap 10 procent, og det må vi fortsat arbejde på at ændre, siger hun i en kommentar.

Bruttoledigheden faldt med 2700 personer i maj sammenlignet med april. Ledigheden i maj er på 5,8 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at 153.500 personer er arbejdsløse eller i aktivering.

Mette Frederiksen vil sætte flere unge arbejdsløse i gang med en uddannelse eller skabe bedre kompetencer for at udvide deres muligheder for at få job.

- Med kontanthjælpsreformen støtter vi op om de unge, der uden videre kan tage en uddannelse, og vi giver samtidig en ekstra hånd til dem, der har brug for en indsats for at blive klar til for eksempel en erhvervsfaglig uddannelse, siger Mette Frederiksen.

Hun vil uddanne ufaglærte arbejdere til at blive faglærte, og unge, som savner basale skolekundskaber, skal kunne uddanne sig, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip