Mette Touborg stopper som næstformand i SF

Skrevet af admin

31/01/2014

Dagens topnyheder

Lejres borgmester, Mette Touborg, stopper som næstformand i SF. Det oplyser hun på Facebook.

Dermed følger hun sin formand Annette Vilhelmsen, der torsdag annoncerede sin afgang som formand og samtidig trak SF ud af regeringen.

- Vilhelmsen har taget ansvaret på sig, som en rigtig formand skal. Men jeg må sige, at der er god grund til, at alle vi andre tager hver vores del af ansvaret også.

- Som næstformand i SF følger jeg min formand og genopstiller derfor ikke som næstformand, skriver Mette Touborg på Facebook.

Mette Touborg har været en populær skikkelse i SF-baglandet, men hun slog allerede torsdag fast, at hun ikke var interesseret i at efterfølge Vilhelmsen som formand.

Nu trækker hun sig også som næstformand. Og hun leverer samtidig en klar kritik af de SF'ere, der med oprøret mod partiledelsens linje i Dong-sagen har fremtvunget Vilhelmsens afgang og SF's regeringsexit.

- Jeg synes, regeringen er det rigtige sted at være, hvis man vil skabe forandring og have konkret og reel indflydelse. Men med de seneste døgns forløb, havde Vilhelmsen ikke andre muligheder. Landsledelsen og Folketingsgruppen kendte til dette inden de traf deres beslutning.

- Nu løber flere så baglæns og vil ikke stå ved hverken forløbet eller tage ansvar for konsekvenserne, men giver formanden ansvaret.

- Flere af dem var helt tæt på planlægning af Annettes formandsvalgkamp, og nu skubber de formanden fra sig. Den formand, som et meget stort flertal har givet mandat til at lede SF, skriver Mette Touborg.

Også tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn har været ude med riven efter sine kritiske partifæller og kaldt deres ageren i Dong-sagen for et udtryk for umodent skizofreni.

Med Mette Touborgs farvel er begge SF's næstformænd trådt tilbage efter opgøret om SF's linje i Dong-sagen. Peter Westermann meldte allerede onsdag aften, at han ville træde tilbage som næstformand.

/ritzau/