Mette Walsted: Det er ikke finere at lave tv

Efter at have været vært på TV-Avisen siden 2006, sagde Mette Walsted Vestergaard sidste år ja til jobbet som radiovært på P1. Beslutningen blev truffet i kølvandet på barn nummer to og en skilsmisse.

Nogle vil måske mene, at det ikke er helt så fint at være radiovært, som det er at være vært på TV-Avisen. Men sådan ser Mette Walsted Vestergaard ikke på sit karriereskift.

For selv om hun understreger, at hun har været superglad for at være på TV-Avisen, understreger hun lige så lidenskabeligt, at hun ikke ser det som et skridt ned ad karrierestigen:

– Der skal nok være nogle, der opfatter det som finere at være på TV-Avisen end på radioen, men sådan ser jeg overhovedet ikke på det, siger hun til SØNDAG.

Caroline Boserup afslører, hvorfor hun valgte at stoppe på Aftenshowet. Det gør hun på søndag.dk

Jeg elsker radio

Faktisk har hun hele tiden haft en plan om, at hun skulle tilbage til radioen på et eller andet tidspunkt. Det tidspunkt er så nu.

– Jeg elsker at lave radio. Jeg kom fra radioen, da jeg blev hentet over til tv. Og jeg har altid sagt, at jeg gerne ville tilbage til radioen, når jeg engang var færdig med at lave fjernsyn, siger hun.

Radio, tv, web eller avis – det er ikke afgørende

Hun understreger også, at det ikke udelukkende er hendes privatliv, der har været grund til, at hun valgte at sige ja til tilbuddet om at blive nyhedsvært på P1.

– Hvis ikke jeg havde haft børn og stadig sad på TV-Avisen, og de så var kommet og havde spurgt, om jeg ville være vært på P1 Morgen, havde jeg formentligt også sagt ja. For jeg synes, det er nogle fantastiske programmer, de laver på den morgenflade fra klokken 6 til klokken 9, siger Mette Walsted Vestergaard.

– Jeg var lidt i granatchok, siger hun. Læs hvorfor på soendag.dk.

Hvordan ruster man sig til ikke at være et kendt ansigt, men til at blive en kendt stemme?

- Ved du hvad, det drejer sig om at lave journalistik, man kan stå inde for. Om det så er på radio eller tv, på web eller på en avis for den sags skyld, det er ikke afgørende for mig, siger hun og ler.

Af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker, SØNDAG/Newsdesk Aller Media

Dagens Gossip