Mexicanske naturkatastrofer koster 97 livet

Den ene af stormene har udviklet sig til orkan og har sammen med enorme regnmængder gennem de seneste døgn forvandlet dele af Mexico til katastrofeområder, og nu nærmer dødstallet sig 100, oplyser myndighederne.

Samtidig savnes mindst 58 personer i en bjerglandsby i delstaten Guerrero, hvor et voldsomt mudderskred frygtes at have krævet mange dødsofre, skriver AFP.

Regnen og de efterfølgende oversvømmelser skyldes de tropiske storme Ingrid og Manuel, som har ramt landet fra henholdsvis Stillehavet og Den Mexicanske Golf og har efterladt et spor af død og ødelæggelse.

Det populære feriested Acapulco ved Stillehavskysten er fra et drømmerejsemål blevet forvandlet til et mareridt for 40.000 turister, der kun langsomt kan evakueres. Indtil nu er det blot lykkedes at få 5.300 ud fra området og transporteret til Mexico City, skriver Reuters.

Flere end en million mexicanere er ramt af de sammenfaldende naturkatastrofer, det gælder blandt andet befolkningen i byen Tampico ved Veracruz på kysten ved Den Mexicanske Golf. Her er tusinder blevet evakueret fra deres hjem med helikoptere fra oversvømmede områder, og selve byen er totalt afskåret fra omverdenen, efter Panucafloden er gået over sine bredder.

Oversvømmelser og ødelæggelser har udover mørklægning ødelagt vand- og fødevareforsyningen i katastrofeområderne og har medført omfattende plyndringer af butikker og supermarkeder.

Desværre er der intet som i øjeblikket tyder på, at mexicanerne er over det værste.

Ved Stillehavskysten frygtes orkanen Manuel i det kommende døgn at smide intet mindre end 38 centimeter regn over staten Sinola og medføre store livstruende oversvømmelser.

Dagens Gossip