Mexico åbner Copa America med sejr over Uruguay

06/06/2016

Mexico sikrede sig natten til mandag dansk tid tre vigtige point i Copa America, da holdet vandt 3-1 over Uruguay, der var uden angrebsprofilen Luis Suarez.

To mexicanske mål i slutningen af opgøret afgjorde den medrivende kamp.

Allerede efter fire minutters spil var Mexico foran efter et selvmål af Uruguays Alvaro Pereira. Smilene under sombreroerne voksede sig endnu større, da det sydamerikanske hold fik udvist Matias Vecino inden pausen på grund af to gule kort.

Uruguay havde dog ikke tænkt sig at give op af den grund. Anfører og Atletico Madrid-profil Diego Godin headede midtvejs i anden halvleg bolden i mål og udlignede, efter at Mexico kort forinden havde fået Jose Guardado vist ud, da han modtog sit andet gule kort i kampen.

En anden anfører ville dog også lege med. Mexicos 37-årige Rafael Márquez viste, at der stadig er masser af kræfter i hans højreben, da han fem minutter før tid hamrede bolden op i nettaget til 2-1.

Det fik Uruguay til at satse i de sidste minutter af kampen, hvilket dog endte med at give bagslag. Mexicos Hector Herrera gjorde det i overtiden til slutresultatet efter et kontraangreb, hvor mange af spillerne fra Uruguay blev fanget på modstanderens banehalvdel.

Dermed sluttede kampen lige så skidt, som den begyndte for Uruguay. Allerede inden opgøret gik det skævt. Arrangørerne valgte at spille Chiles nationalmelodi, da det var uruguayanernes tid til at synge deres fædrelandssang.

3-1-sejren til Mexico betyder, at holdet fører gruppe C med en bedre målscore end Venezuela, der natten til mandag vandt 1-0 over Jamaica.