Mexico fanger endnu en narkoboss

Mexicanske sikkerhedsstyrker har anholdt lederen af narkoorganisationen Golf-kartellet. Det er den anden store fangst af en narkoboss i løbet af godt en måned.

Mario Ramirez Trevino, kendt som X-20 eller "Den Skaldede" blev anholdt lørdag i den nordlige del af Mexico tæt på grænsen til Texas, oplyser regeringen.

Søndag vil myndighederne på et pressemøde fortælle yderligere om tilfangetagelsen.

Ramirez fik dermed ikke nogen lang karriere som chef for Golf-kartellet, der i årevis har forsynet det amerikanske marked med kokain og marihuana.

I september sidste år blev kartellets daværende leder, Jorge Castilla, anholdt. Siden menes Ramirez at have stået i spidsen for narkobanden, der på grund af interne stridigheder ikke længere besidder samme magt som tidligere.

Kartellet bekæmpes blandt andet af sin tidligere sikkerhedsorganisation, Zetas, der anses for den mest brutale af Mexicos mange narkoorganisationer.

Den amerikanske regering har udlovet en dusør på fem millioner dollar eller cirka 28 millioner kroner for anholdelsen af Ramirez.

15. juli blev lederen af Zeta-kartellet, Miguel Angel Trevino, anholdt.

Flere end 70.000 mennesker blev dræbt under tidligere præsident Felipe Calderons seks år lange offensiv mod narkokartellerne. Omkring 6000 er blevet dræbt, siden præsident Enrique Nieto blev indsat 1. december sidste år.

Lørdag gjorde myndighederne i den vestlige del af Mexico endnu et uhyggeligt fund, da mindst 23 bagbundne personer blev fundet dræbt i en forladt bygning.

Samtlige ofre menes at være medlemmer af et narkokartel, rapporterer Sky News.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip