Mexico vil afholde VM i fodbold for tredje gang

Skrevet af admin

05/03/2016

Dagens topnyheder

Det Mexicanske Fodboldforbund (FMF) går efter at sikre, at Mexico bliver det første land i verden, der kommer til at afholde VM i fodbold for tredje gang.

Fredag annoncerede FMF, at der bliver indleveret et mexicansk VM-bud, når Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) åbner for at byde ind på værtskabet til VM i 2026.

- Mexico vil indlevere et bud på at afholde VM i 2026, når der bliver åbnet for ansøgninger.

- Det kræver et stort organisatorisk engagement at være vært for den største fest i verden, og størstedelen af mexicanerne vil være stolte over at arrangere et tredje VM, siger Decio de Maria, der er præsident i FMF, ifølge AFP.

I 1970 og 1986 var Mexico VM-værter. Verdensmesterskabet i 1986 skulle være afviklet i Colombia, men på grund af økonomisk recession i det sydamerikanske land, blev Colombia nødt til at trække sig fra værtskabet, som i stedet blev overtaget af Mexico.

Det er ikke uventet, at Mexico byder ind på VM-værtskabet. Allerede for tre år siden indikerede FMF-præsidenten, at det formentlig ville ske. Dengang var det også på tale eventuelt at arrangere slutrunden sammen med USA.

Nu forventes det i stedet, at USA og Canada sammen vil ansøge om at blive VM-værter i 2026.

Den nyvalgte præsident i Fifa, Gianni Infantino, siger ifølge Reuters, at det er afgørende, at udvælgelsen af en kommende VM-vært foregår efter reglerne.

- Jeg mener, at Fifas troværdighed er på spil. Vi er nødt til at sikre, at udbudsproceduren ikke efterlader til den opfattelse, at der kan ske mærkværdige ting omkring valget (af VM-værten, red.), siger Infantino.

Valgene af Tyskland som VM-vært i 2006, Rusland som vært i 2018 og Qatar som vært i 2022, har givet anledning til en lang række undersøgelser om korruption i Fifa og flere nationale fodboldforbund.

/ritzau/