Michael Douglas på grådens rand i Cannes

»Wall Street«-stjernen spiller Liberace i Steven Soderberghs drama »Behind the Candelabra« og selvkontrollen svigtede Hollywood-veteranen, da han ville takke sin instruktør og medspilleren Matt Damon for deres støtte i en svær tid.

Skuespilleren kæmpede i 2010 mod kræft i halsen og fortalte filmjournalisterne i Cannes, at indspilningen var begyndt kort efter, at hans behandling var afsluttet. »Det var en smuk gave at få lige efter min kræftsygdom og jeg vil altid være taknemmelig over, at alle ventede på mig«, sagde Douglas med bæven i stemmen og tårer i øjnene.

»Behind the Candelabra« deltager i dysten om de gyldne palmer, der uddeles på søndag, og anmelderne roser Douglas til skyerne for hans præstation som Liberace. Den farverige pianists hemmelige elsker Scott Thorson spilles af Damon.

Liberace fastholdt indtil sin død af en AIDS-følgesygdom i 1987, at han var heteroseksuel. Året efter udsendte Thorson den biografi, Soderberghs film baserer sig på.

Projektet har været adskillige år undervejs, fordi instruktøren havde svært ved at få det finansieret. Tilsidst var der bid hos kabelkanalen HBO og derfor får filmen amerikansk premiere på TV på søndag. Den 7.
juni kommer biograferne rundt om i verden med. Der foreligger dog endnu ikke en dansk premieredato.

»Behind the Candelabra« er Soderberghs sidste film inden hans bebudede lange pause fra Hollywood. Den nu 50-årige instruktørs »Sex, løgn og video« blev i 1989 belønnet med Cannes-festivalens eftertragtede Palme d'Or-trofæ.

Dagens Gossip